Warning: Use of undefined constant wp_cumulus_widget - assumed 'wp_cumulus_widget' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /nfs/c10/h08/mnt/175528/domains/nida.web.tr/html/wp-content/plugins/wp-cumulus/wp-cumulus.php on line 375
Elmalı Tatlı | Nida

Uzun zamandır farklı mutfaklarda mezihetim vardı. hımm şöyle diyeyim yaklaşık 10 senedir özel sektörde çalışıyordum. İşten eve geldiğim anlarda yemekte, temizlikte yapılmış oluyordu. Allah var annem elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmazdı. Bu bir gerçek… Ne zaman bir şeyler öğrenmek istesem hep hazırına kondum.
Dırın dırıv dırınnn…
Demiştim ya uzun senelerdir çalışıyordum. Haa bu bir maziret değildi elbette… Her zaman ev hanımlığı ile işi bir arada idare edenleri hep gıpta ediyordum. Bir kaç gündür evdeyim. İşten ayrılmıştım.
Bugün çocukluğumda yaptığım gibi tatlı yapacaktım. Daha profesyonelce tabii ki… 🙂

Aa.. Laf salatası yaptığımı fark edince hemen kolları sıvadım. Çok basit, çokk çook tatlı bişi oldu.

Malzemelerimiz

krema için

  • 750ml süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

içine:

  • dövülmüş ceviz, kuru üzüm, tarçın

Ana malzeme

  • 4 veya 5 adet sarı elma
  • toz şeker
  • 8 veya 10 adet pötibör bisküvi
  • hindistan cevizi

Hazırlanması:

  1. Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın. Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Yarılarına gelecek kadar su ekleyip dağılacak kadar yumuşamalarına izin vermeden pişirin.
  2. Tereyağı hariç kalan krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişince yağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
  3. İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir pötibör bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde borcama dizin.
  4. Hepsini dizince kremayı üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün. Hindistan cevizi serperek buzdolabında soğumaya bırakın.

 

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir